Qui som

Grup de Malherbologia

Qui som

El grup de Malherbologia i Ecologia Vegetal de la Universitat de Lleida-Agrotecnio, és un grup de recerca consolidat (2017SGR283) que des de fa més de 25 anys desenvolupa la seva activitat dins els camps de l’agronomia i l’ecologia vegetal. Està constituït per sis doctors, cinc investigadors predoctorals, una tècnica de suport i cinc estudiants de màster o grau.

El grup és membre del centre de recerca CERCA Agrotecnio i lidera el Grupo de Acción “Malherbologia” del Campus Iberus on participen investigadors de la Universidad Pública de Navarra, Universidad de Zaragoza, CITA de Aragón, SSV DARP de Catalunya i CICYTEX d’Extremadura. Membres del grup de recerca formen part de l’actual Junta Directiva de la Sociedad Española de Malherbología (SEMh) i coordinen el Comité de Prevención de la Resistencia a Herbicidas (CPRH) d’aquesta societat. Els membres del grup formen part també de la European Weed Research Society (EWRS) i participen en diferents Working Groups d'aquesta societat, coordinant a més el grup de treball "Seed Bank, Germination and Early Growth". 

Entre les activitats del grup cal destacar a) la creació (desembre 2021) de la Spin Off "IPM Advice" dirigida a donar assessorament, mitjançant el programa IPMwise, en quan mètodes de control de males herbes, i b) els diferents cursos de reconeixement de males herbes impartits a empreses, des de l'any 1997. 

Entre els objectius del grup hi ha l'encàrrec de la EWRS, per a organitzar a Lleida al juny/juliol de 2025, el 20th European Weed Research Society Symposium.

Grup de Malherbologia i Ecologia Vegetal. Universitat de Lleida - Agrotecnio

Grup de Malherbologia i Ecologia Vegetal. Universitat de Lleida - Agrotecnio

Grup de Recerca de Malherbologia i Ecologia Vegetal

El grup a Mérida amb motiu del 20 Congreso de la Sociedad Española de Malherbología (SEMh)

El grup a Atenes amb motiu del EWRS Simposium 2022

El grup a Atenes al simposi EWRS el juny 2022